Gratis verzending voor bestellingen vanaf 120 euro bestelwaarde
Voertuigselectie op KBA-nummer
NL
  Of
  Of selecteer voertuig volgens criteria:

  Hoogwaardige brandstoffilters voordelig online kopen

  Klik hier voor ons assortiment brandstoffilters!

  De taak van een brandstoffilter kan van de naam worden afgeleid. Het filtert de brandstof van verontreiniging door bijvoorbeeld vuildeeltjes. Afhankelijk van de constructie wordt ook water uit de brandstof verwijderd. Vuil in de brandstof komt in Europa nog zelden voor, maar sproeiers in carburateurs en injectoren zijn vanwege de hoge druk erg gevoelig. Zo kan door een teveel aan water het injectiesysteem corroderen of vuil de zeer nauwe leidingen verstoppen. Brandstoffilters zijn daarom een essentieel onderdeel van elke motor.

  Er bestaan de volgende filteruitvoeringen:

  • vervangbaar brandstoffilter in behuizing
  • Brandstofwisselfilters
  • Brandstofleidingfilters of inline-filters

  Kenmerken van goede brandstoffilters

  De eisen die aan moderne filtervarianten worden gesteld, bestaan bijvoorbeeld uit een optimale inspuitinghoeveelheid en -timing van de brandstof en een betrouwbare weerstand ten opzichte van agressieve vervuiling. Bovendien zijn criteria zoals een bestendigheid tegen temperaturen van -40 tot 100 graden Celsius, alsmede een constante doorstroom relevant. Door hun plaatsing buiten een afgesloten ruimte kunnen filters door belasting en externe vervuiling zwaar te lijden hebben. Bovendien moeten brandstoffilters ook aan veiligheid tijdens een ongeval bijdragen, door het uitstromen van brandstof zoveel mogelijk te voorkomen.


  Vervangen van het brandstoffilter

  Zoals alle filters zijn ook brandstoffilters aan natuurlijke slijtage onderhevig en moeten daarom regelmatig worden vervangen. Het vervangen vindt normaal gesproken om de ca. 60.000 km plaats. Verstopping in de filters merk je vaak alleen door een onjuiste motorfunctie en verminderd vermogen. Let er bij vervanging op dat de oude brandstoffilter op een verantwoorde manier wordt afgevoerd.


  Brandstoffilters bij Carpardoo kopen

  Zowel ervaren professionele monteurs als particuliere klanten kiezen bij de aankoop van onderdelen accessoires voor auto’s voor een betrouwbare partner. Als bekroonde handelaar combineert Carpardoo voordelige prijzen en een snelle levering met hoge kwaliteit. Meer dan 90 procent van de in de shop aangeboden producten kunnen snel verzonden worden, omdat we meer dan een miljoen onderdelen altijd op voorraad hebben. Hoogwaardige brandstoffilters van merkfabrikanten zoals MANN Filter, Hengst Filter, Blue Print of Febi Bilstein zijn deel van het uitgebreide assortiment.
  Meest verkochte producten
  Bekijk alle bestsellers