Gratis verzending voor bestellingen vanaf 120 euro bestelwaarde
Voertuigselectie op KBA-nummer
NL
  Of
  Of selecteer voertuig volgens criteria:
  Autoprofessionals aan de telefoon Bestelling & advies:

  +31 800 2224447

  Ma - do 08:00 - 14:00 uur

  Ruitenwisserarm vervangen - Instructie, tips en kosten

  Wat doet de ruitenwisserarm

  De verkeersveiligheid wordt sterk beïnvloed door het zicht, dus is het niet meer dan logisch dat auto's ruitenwissers hebben. Hun taak is om regen, sneeuw en vuil van de voorruit of de achterruit te verwijderen, zelfs tijdens het rijden. De ruitenwisserarm zelf is bevestigd aan de ruitenwisserstang en beweegt zich om zijn as. Het wisserblad zelf is bevestigd aan het uiteinde, dat uiteindelijk over de voorruit wordt geleid.


  Wanneer ruitenwisserarm vervangen

  De wisserarm wordt veel minder vaak vervangen dan het wisserblad. De meest voorkomende oorzaak is meestal een gebroken ruitenwisserarm die op weg naar de wasstraat is beschadigd. Dieren zoals katten kunnen ook wisserarmen buigen en wisserarmen worden ook vaak getroffen door vandalisme. Ze moeten ook worden vervangen wanneer de veren niet meer in staat zijn om de nodige contactdruk te creëren en de ruitenwissers over de voorruit beginnen te springen. Tot slot kunnen ze ook worden beschadigd door verkeerd gebruik, bijvoorbeeld als ze worden misbruikt om sneeuw te ruimen. Verwijder daarom sneeuw en ijs van de ramen met de hand of door middel van extra verwarming.


  Koop hier de beste ruitenwisserarmen!


  Hoe ruitenwisserarm vervangen - uitleg

  Het vervangen van een ruitenwisserarm is niet zo moeilijk en kan zelfs door een leek gemakkelijk worden gedaan. Kijk eerst naar de defecte ruitenwisser en kijk naar het draaipunt. Het zit daar meestal vast met een moer. Als u de schroef niet kunt zien, moet u misschien eerst een afdekkapje verwijderen, dat gemakkelijk kan worden verwijderd met een plastic wig. De schroef zelf kan door roest zeer vast zitten en moet eventueel met de juiste roestverwijderaar worden geprepareerd. Druk de ruitenwisser licht naar beneden. Als de schroef eenmaal is losgedraaid, zou je de wisserarm moeten kunnen verwijderen.

  Normaal gesproken is het echter nog steeds bomvrij en zelfs het trekken en wiebelen levert geen resultaat op. Het enige wat nu nog helpt is een trekker, die onder de wisserarm wordt geklemd en op de bout rust waar de moer eerder op zat. Door de bout op de trekker te draaien, wordt de ruitenwisserarm nu achtereenvolgens omhoog getrokken tot hij meestal met een merkbare ruk loskomt. Vervolgens wordt de draad gereinigd en wordt de nieuwe wisserarm geplaatst en vastgezet.

  Moet het ruitenwisserblad verwijderd worden voordat ik de wisserarm vervang?

  Nee. Het wisserblad kan eenvoudig worden verwisseld met de wisserarm op zijn plaats, omdat de wisserarm een opklapmechanisme heeft. Houd de wisserarm echter altijd stevig vast en laat hem niet in de verticale stand staan. Als het terug klikt, kan het raam kapotgaan.


  Hoeveel kost een nieuwe wisserarm?

  Een nieuwe wisserarm vind je vanaf ongeveer 10 euro en zou normaal gesproken niet meer dan 50 euro mogen kosten. Daarbovenop komen de kosten van de trekker, die ongeveer 30 euro kosten. Je bespaart hiermee wel de werkplaatskosten, omdat het werk gemakkelijk alleen kan worden gedaan. Als je gebruik wilt maken van de mogelijkheid om het ruitenwisserblad om te wisselen, hou dan rekening met nog eens 3-5 euro per ruitenwisser.