Gratis verzending voor bestellingen vanaf 120 euro bestelwaarde
Voertuigselectie op KBA-nummer
NL
  Of
  Of selecteer voertuig volgens criteria:
  Autoprofessionals aan de telefoon Bestelling & advies:

  +31 800 2224447

  Ma - do 08:00 - 14:00 uur

  Oliefilters voor de auto voordelig online kopen

  Vanwege de zeer diverse motorversies die momenteel in auto's worden ingebouwd, zijn ook de oliefilters doorontwikkeld. Dat wordt duidelijk aan de diverse bouwwijzes, die bij Carpardoo te koop zijn. Allereerst zijn de in een filterpatroon resp. wisseldoos geïntegreerde filters verkrijgbaar. Deze worden aangevuld met een milieuvriendelijke vernieuwing, waarbij alleen de filterpakkingen en de filterinzetstukken worden vervangen. Onder deze voorwaarde leidt dit tot een vermindering van metaalafval. Bij de laatstgenoemde oplossing is de filterbehuizing een vastzittend onderdeel van de motor. Er wordt nog altijd een verschil gemaakt tussen hoofd- en gecombineerde hulp- en hoofdstroomoliefilters. Bij hoofdstroomfilters loopt alle olie door het filtergedeelte, terwijl bij gecombineerde hoofd- en hulpstroomfilters ca. vijf tot tien procent van de olie door het hulpstroomfilter stroomt. Het hulpstroomfilter is voorzien van fijnere filtermedia of zorgt als centrifuge voor een voortdurende zeer fijne filtratie van de motorolie.

  Klik hier voor ons assortiment oliefilters!


  Hoewel van buiten niet zichtbaar, bevatten motoroliën vaak schadelijke bestanddelen, die aan slijtage van de motor bij kunnen dragen. Daarbij horen voornamelijk:

  • Metalen onderdeeltjes die ontstaan door slijtage
  • Vervuiling zoals stof en roet
  • Resten van het verbrandingsproces

  Oliefilter regelmatig vervangen

  Door verstopte oliefilters neemt het olieverbruik in de regel toe en nemen ook de motorprestaties af. De ernstigste consequentie is een sterkere slijtage in de motor zelf. Als een verhoogde slijtage niet op tijd wordt herkend, dreigt in het ergste geval een totale uitval van de motor. Ondanks hoogwaardige motoroliën en een doordachte filtertechniek zijn oliefilters daarom een potentiële zwakke plek die regelmatig moet worden gecontroleerd. Vervang het oliefilter daarom bij elke olieverversing. Wat betreft olie vervangen - oliefilters ontdoen de olie mechanisch volgens het filterprincipe van vreemde stoffen, maar hebben geen effect op de chemische of fysieke processen in de olie. Dat wil zeggen dat ook het beste oliefilter niet kan verhinderen dat de motorolie oud wordt en regelmatig moet worden ververst.


  Hoogwaardige oliefilters bij Carpardoo kopen

  In de online-shop van Carpardoo kun je naast vele andere auto-onderdelen ook oliefilters eenvoudig en voordelig kopen. Omdat wij een miljoen auto-onderdelen en auto-accessoires altijd op voorraad hebben, zijn ook oliefilters normaal gesproken binnen 48 uur na aankoop beschikbaar. Om het onberispelijke functioneren van een motor te waarborgen, is een hoogwaardige en vooral schone motorolie van doorslaggevend belang om schade te vermijden en het motorvermogen te optimaliseren. Oliefilters reinigen de motorolie van roet, vuil en onverbrande brandstof en moeten regelmatig worden vervangen. Lange onderhoudsintervallen zijn in deze context dan wel klantvriendelijk, maar zorgen ook voor hoge eisen aan het oliefilter. Bij ons in de shop vind je oliefilters voor alle gangbare auto's van merkfabrikanten zoals MANN Filter, Hengst Filter, Febi Bilstein of Blue Print. Omdat Carpardoo maar liefst een retourrecht van 100 dagen verleent, loop je bij de aankoop geen enkel risico. Probeer het eens uit!